Låt en föreläsare lära er att hantera medier på ett bra sätt

Driver du ett ganska nystartat företag? Eller arbetar du kanske för ett lite mindre sådant? I sådana fall har du förmodligen inte tillgång till en stor och mäktig PR-avdelning som kan hantera alla samtal från media. Dessutom kan det upplevas som lite för dyrt att anställa en extern PR-byrå. Vad du då istället kan göra är att anlita en föreläsare som kan föreläsa för dig och dina medarbetare. Detta är ofta ett kostnadseffektivt och bra sätt att vässa företagets kunskaper om medier och medieteknik.

Ta in en föreläsare för att få information om hur medier bör hanteras

Föreställ dig att det dyker upp en reporter på ditt företag som ställer frågor om en missnöjd kund till företaget. Du befinner dig då i en jobbig och potentiellt sett knepig situation. Idag räcker det nämligen inte att bara avfärda reportern genom att säga “inga kommentarer” så fort denne frågar någonting. Ett sådant beteende gör att tittarna, lyssnarna eller läsarna drar öronen åt sig och genast misstänkliggör intervjuobjektet.

Samtidigt bör du vara väldigt noga med vad du faktiskt säger. Allt som sägs kan nämligen komma att användas mot dig. Därför är det viktigt att du försöker utjämna förutsättningarna på slagfältet så att maktbalansen blir någorlunda rättvis. Detta kan du bland annat göra genom att ta in en föreläsare som lär dig och dina medarbetare att hantera reportrar och journalister.

5 tips som hjälper er att hantera reportrar och journalister

Utöver att ta hjälp av en föreläsare med expertis på området finns det också vissa generella riktlinjer som ni med fördel kan förhålla er till. Dessa är att:

  • Strypa storyn i sin linda
  • behålla lugnet samt framstå som professionell och saklig
  • inte säga någonting som du inte vill ska publiceras
  • förutsätta att samtalet med reportern spelas in
  • försöka samla in så mycket information du kan om sakfrågan.

Det mest effektiva sättet att undvika negativ publicitet är att hålla kunden nöjd från första början (inom rimliga gränser förstås). Detta är dock inte alltid möjligt att göra och därför behöver du vara förberedd på att hantera reportrar med kritiska och granskande frågor.